Проект Ткаліч Т.І.
Кафедра економічної теорії та міжнародної економіки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Блог Реєстрація Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Історія кафедри у світлинах [6]
Кандидатські дисертації [1]

Головна » 2011 » Май » 22 » Березень 2008
01:05
Березень 2008

 Економічна безпека держави –нагальна проблема сучасності

 Наближення класичної університетської освіти в Україні до європейського рівня потребує залучення студентства до розв’язання проблем що турбують світову спільноту. 

17-18 березня 2008 року у Херсонському Державному Університеті в місті Херсоні відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему: «Стратегія економічної безпеки: держава, регіон, підприємство». У конференції взяли участь представники провідних наукових закладів, урядових органів і бізнес-структур Києва та Херсона.

Відкрила конференцію професор Федяєва В. Л., проректор з наукової роботи ХДУ, яка акцентувала увагу на актуальності проблеми економічної безпеки, та визначила основні завдання конференції. Основними проблемами, що обговорювалися  на пленарному та секційних засіданнях  були:

·  Економічна безпека мікрорівня як базис сталого розвитку підприємства.

·  Проблеми соціального розвитку держави та її економічна безпека.

·  Особливості економічної безпеки на початковому рівні.

·  Проблеми правового регулювання забезпечення економічної безпеки держави.

З першою доповіддю «Контрольно-ревізійна діяльність як фактор підвищення фінансової безпеки держави» виступив Бігун В. І.- заступник голови Херсонської обласної спілки економістів України, заступник начальника організаційного відділу КРУ в Херсонській області.

Досить цікавою була доповідь  Gregory A. Gardner, професора Н'ю-Йоркського університету  "The risk of currency crisis in Ukraine”. В своїй доповіді Dr. Gregory розповів про причини і можливі наслідки для світової економіки взагалі та ймовірні негаразди для України валютної кризи в Азії. З екскурсом в історію становлення економічної безпеки виступив представник Поморського державного університету ім. М. В. Ломоносова, доктор економічних наук, прфесор Савел'єв І. В. В рамках конференції працювали секції:

·   Економічні аспекти розвитку безпеки підприємництва в Україні.

·   Правове забезпечення безпеки підприємництва як умова створення основ громадянського суспільства,

робота яких  закінчилася науковою дискусією в якій взяли участь учасники та гості конференції. Під час цих дискусії було обговорено чимало актуальних питань, присутні обмінювалися думками і досвідом.

Загалом у роботі конференції взяло участь 14 науковців, а також як слухачі та учасники дискусії – студенти та викладачі.

Від нашого університету з доповіддю «BRS як показник економічної безпеки на світовому рівні» виступила Осипова Наталія, студентка 4-го курсу спеціальності «Міжнародна економіка», учасниця проекту USAID "Реформа місцевих бюджетів України”(науковий керівник-к.е.н., доц..Т.І.Ткаліч) за результатами проведених досліджень господарської діяльності ТОВ "Сандора".

За результатами апробації стаття Осипової Н. рекомендована до друку у фаховому збірнику, затвердженому ВАК України.

Організатори конференції сподіваються, що її результати доводять важливість детального дослідження проблем економічної безпеки та демонструють наскільки важливим є міжнародний обмін науковим досвідом.

 

                                                                                                                                                             С.Нєтолканова – студентка 3 курсу гр. 374

                                                                                                                                 спеціальності "міжнародна економіка", учасниця конференції


Категорія: Історія кафедри у світлинах | Переглядів: 496 | Додав: clicneo
Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту
  • Программы для кпк

  • Copyright MyCorp © 2024 Бесплатный конструктор сайтов - uCoz