Проект Ткаліч Т.І.
Кафедра економічної теорії та міжнародної економіки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Блог Реєстрація Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Історія кафедри у світлинах [6]
Кандидатські дисертації [1]

Головна » 2011 » Май » 20 » Квітень 2011
01:05
Квітень 2011

Перша спроба МНУ ім. В.О. Сухомлинського у Всеукраїнській студентській олімпіаді з міжнародної економіки.

Згідно Наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №1190 від 02.12.2010 щодо проведення Всеукраїнської студентської олімпіади 2010-2011 навчального року, в період з 6 по 8 квітня 2011 року у місті Харкові на базі Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародна економіка».

Для участі в II етапі були запрошені переможці I-го етапу Олімпіади, що здобувають освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» та «магістр» зі спеціальності «Міжнародна економіка».

7 квітня в актовій залі Харківського національного економічного університету відбулось урочисте відкриття Олімпіади. З привітальним словом виступили к.е.н., професор, заступник керівника (проректор з науково-педагогічної роботи), завідувач кафедри економіки підприємства та менеджменту ХНЕУ Афанасьєв Микола Васильович та к.е.н., професор, декан факультету міжнародних економічних відносин, завідувач кафедри міжнародної економіки і менеджменту зовнішньоекономічної діяльності ХНЕУ Піддубний Іван Олександрович. Вони привітали всіх учасників та гостей Олімпіади, побажали успіхів, коротко розповіли про історію створення та розвиток університету, а також про насичене та цікаве студентське життя. Іван Олександрович відзначив, що головна мета Олімпіади – не лише визначення переможців, найкраще підготовлених майбутніх економістів, котрі представляють собою інтелектуальну еліту в економіці нашої країни, а й підтримка та розвиток дружніх відносин між студентами та вищими навчальними закладами України на майбутнє.

У роботі Олімпіади прийняло участь більше 130 студентів з усієї України. Вони представили близько 96 вищих навчальних закладів України.

Від Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського було представлено 4 студенти: «бакалаври» - Друца Олександр і Данілов Руслан та «спеціалісти» - Горобцов Михайло і Бандрівська Інна.

Олімпіада проходила у два тури. Завдання першого туру були представлені у вигляді 90 тестів, що охопили основні розділи нормативної програми з таких дисциплін як: Міжнародна економіка, Міжнародна економічна діяльність України, Маркетинг, Економіка підприємства, Міжнародні фінанси, Міжнародна інвестиційна діяльність, Міжнародний маркетинг, Управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства, Міжнародні стратегії економічного розвитку, Міжнародний менеджмент, Стратегічне управління, Фінансовий менеджмент, Валютні операції, Міжнародна торгівля, Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства. У другому турі Олімпіади студенти виконували розрахунково-аналітичні завдання, що включали в себе розв’язання комплексних задач.

Роботу учасників Олімпіади оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли фахівці зі Львова, Києва, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Чернігова та Запоріжжя.

8 квітня відбулось урочисте вручення дипломів, грамот і подяк переможцям та учасникам II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародна економіка». Піддубний І.О. відмітив, що всі студенти показали гідні результати, а сама Олімпіада пройшла на досить високому рівні.



Категорія: Історія кафедри у світлинах | Переглядів: 589 | Додав: clicneo
Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту
  • Программы для кпк

  • Copyright MyCorp © 2024 Бесплатный конструктор сайтов - uCoz